Opleiding: Spiritueel Coach

Opleiding Spiritueel Coach

Deze opleiding is geschikt voor mensen die zich willen ontwikkelen tot Spiritueel Coach. Een Spiritueel Coach is in staat zijn cliënt te ondersteunen op zowel mentaal als emotioneel vlak omdat hij een breed ontwikkeld zelf- en wereldbeeld heeft. Hij beperkt zich niet tot een specifieke techniek en is in staat om zijn intuïtieve vaardigheden, visie en levenservaring complementair in te zetten.

Het is een absolute voorwaarde dat je als coach neutraal bent in je advies en geen projecties van jezelf hebt op je cliënt. Een goede coach heeft een zeer sterk ontwikkeld zelfbeeld en is in staat om vanuit verschillende invalshoeken zijn cliënt te voorzien van passend advies en ondersteuning.

De opleiding tot Spiritueel Coach zorgt dat je zelfbeeld enorm toeneemt. Er worden diverse praktijkvoorbeelden besproken die bijdragen aan een professionele en consistente aanpak in de door jou uit te voeren consulten. Met behulp van een gedegen praktisch stappenplan krijg je uitstekende handvatten om je consulten professioneel in te richten. De opleiding vormt een goede basis voor degene die zich verder wil ontwikkelen als mens en als coach.

Daarnaast is er regelmatig contact met een ervaren coach en leraar van onze Academie die jou persoonlijk begeleidt.

De opleiding is geschikt voor o.a. (toekomstig) therapeuten, coaches, leraren en begeleiders van activiteiten waarbij ondersteuning geboden wordt aan anderen.

De opleiding bestaat uit acht hoofdstukken en duurt minimaal zes maanden. Je krijgt nadat je een hoofdstuk hebt afgerond een maand later toegang tot het volgende hoofdstuk. Het is niet noodzakelijk om de opleiding binnen zes maanden af te ronden. De minimale tijdsduur is echter zes maanden. Per hoofdstuk ben je minimaal 2,5 uur per week bezig om de lesstof volledig tot je te nemen.

Er is geen specifieke vooropleiding nodig doch is enige relevante (werk)ervaring in de dienstverlening aan te bevelen. Dit zorgt ervoor dat de lesstof begrepen en geïntegreerd wordt. De lessen worden op hbo-niveau gegeven.

Studiemateriaal, praktijkdagen en examen.

Studiemateriaal
Het studiemateriaal bestaat uit verschillende teksten, coachende video’s en podcasts. Al het les- en studiemateriaal tref je aan in de digitale leeromgeving. Het studiemateriaal kun je op ieder gewenst moment van de opleiding raadplegen.

Tussentijds examen
Indien je praktijkexamen wil doen voor de opleiding tot Spiritueel Coach, is het noodzakelijk dat je het tussentijds examen, na het afronden van hoofdstuk 6, met positief resultaat afrondt. Het tussentijdse examen bestaat uit 10 (meer)keuze vragen en er is een huiswerkopdracht.

Oefendagen
Er worden regelmatig oefendagen georganiseerd waarbij je de mogelijkheid hebt om met medestudenten consulten te oefenen onder toeziend oog van de Universal Academy leraar. Op deze dagen bespreken we ook diverse praktijkvoorbeelden. Het is noodzakelijk dat je aan minimaal twee oefendagen deelneemt om het praktijkexamen te doen. Het doen van het praktijkexamen is optioneel evenals het deelnemen aan de oefendagen.

Er worden extra kosten gerekend voor de oefendagen. Kijk voor een actueel overzicht, meer informatie en inschrijven, in de agenda op onze website.

Praktijkexamen
Nadat je de complete opleiding hebt afgerond, is het mogelijk een praktijkexamen af te leggen. Tijdens het examen dien je een professioneel consult te geven aan een cliënt. De examencommissie bestaat mede uit een onafhankelijke derde die jouw examen beoordeelt. Je ontvangt dezelfde dag nog de uitslag van het examen. Indien er een herexamen nodig is, krijg je persoonlijk advies van jouw Universal Academy leraar over het nog te ontwikkelen onderdeel van de opleiding.

Er worden extra kosten á 95 euro voor een praktijk examen gerekend. Dit is bij positief resultaat inclusief je diploma. Je hebt de mogelijkheid om eenmaal een herexamen te doen. Bij een herkansing krijg je 25% korting op de kosten van het praktijk examen.

Zonder deelname aan het praktijkexamen en/of de oefendagen ontvang je na afronding van de opleiding een certificaat van deelname.

Er worden regelmatig examendagen georganiseerd. Kijk voor een actueel overzicht, meer informatie en inschrijven, in de agenda op onze website.

Deze opleiding is premium content. Als je de opleiding start, word je verwezen naar de betaalpagina. Na betalen kom je hier weer terug en heb je toegang tot de content.

Duur: 6 maanden

Nieuwe lessen: elke maand

Prijs: €299

Start deze opleiding