Met Hart en Ziel

Onze Ziel is de essentie van ons bestaan en brengt zingeving in ons leven wanneer je hiernaar luistert. Je bracht jouw Ziel mee toen je incarneerde (betekent letterlijk in het vlees gaan) en deze geeft informatie over de doelen met bijbehorende thema’s die jij in dit leven mag verwezenlijken.

Je hart is fysiek aangelegd en heeft als zeer belangrijke functie dat het bloed door je lichaam pompt. Zonder deze functie stopt de werking van je lichaam en ben je niet in staat om te leven. Naast deze belangrijke werking van je hart heeft deze ook een emotionele functie. Je hart pompt als het ware emoties door naar je Ziel. Je hart kan bijvoorbeeld overlopen van blijdschap of verdriet. Veelal zijn deze emoties voeding voor de Ziel.

Je hart is tevens een zeer belangrijke zender en ontvanger. Wetenschappelijke testen hebben aangetoond dat een emotie als eerste ervaren wordt in je hart. Aansluitend wordt er een signaal doorgestuurd naar je hersenen en deze stuurt de waarneming van de emotie vervolgens weer door elders je lichaam in.

Er is een directe verbinding tussen je hart en je Ziel, niet bij iedereen overigens. Sommige mensen zijn de connectie met hun Ziel ergens kwijtgeraakt. Dit worden ook wel dolende Zielen genoemd.

Met je hart voed je de Ziel. De emoties die je ervaart vanuit je hart kunnen een diepere betekenis hebben, zoals deze vanuit de Ziel is bedoeld. Je hart staat voor liefde en dan met name de liefde voor jezelf. Hoe ga je om met heftige emoties of met bepaalde angsten? Kun je genoeg van jezelf houden om naar de diepere betekenis van deze emoties te kijken of blijf je hangen in de emotie en word je slachtoffer hiervan? Wanneer je uit liefde naar een (heftige) emotie kunt kijken, krijgen ze een andere lading en voed je de Ziel waardoor je groeit in je bewustzijn.

Wanneer je durft te luisteren naar de emoties gegeven vanuit je hart, ben je in staat om veel zelfkennis op te doen. Deze zelfkennis ligt verscholen achter de emotie, gegeven vanuit je hart, en is te vinden in jouw essentie, jouw Ziel. De emotie die je ervaart is er niet voor niets. Wegstoppen heeft geen zin en zorgt voor uitstel met als gevolg dat deze uit kan monden in een fysieke en/of emotionele onbalans. Veelal ligt er een emotionele oorzaak aan de fysieke klacht ten grondslag.

Je hart staat ook in directe verbinding met je keel en je stembanden. Hoe geef jij uiting aan de emoties van je hart? Veelal slikken we de emotionele woorden in of schermen we deze af door onze taal aan te passen en ons anders op te stellen. Het ego neemt het regelmatig over waardoor de emotie, gegeven vanuit het hart, anders verpakt en geuit wordt. Veelal ontstaat er hierdoor frictie wat uit kan monden in oordelen en onbegrip in de communicatie met anderen en uiteindelijk ook bij jezelf. Je ego is slechts een beschermlaagje van je emotie en daarmee ook van je kwetsbaarheid.

Toegang geven of hebben tot je hart is de kracht hebben om je kwetsbaarheid te laten zien. Van nature vinden we dit eng om te doen en om deze reden praten we liever niet over onze eigen kwetsbaarheden maar meestal over die van een ander. Daarnaast hebben we slechts een aantal woorden in onze taal om onze emoties te uiten. Wanneer we diep geraakt worden, is het lastig om de juiste woorden hierbij te vinden. We zoeken dan een manier om deze te verwoorden echter schieten de woorden vaak tekort. Deze diepere emoties raken je dan in hart & Ziel en gaan over jou, wie je tot in de diepste kern bent.

Wanneer je naar de emoties van je hart kunt luisteren, groei je in zelfkennis en uiteindelijk in je bewustzijn. Onzekerheid maakt plaats voor inzicht, zelfkennis en eigen liefde. Wanneer je van jezelf kunt houden en geen genoegen neemt met minder, stap je uit de rol van slachtoffer en zorg je ervoor dat je weer tot bloei komt en zo dichter bij je bron en de bestemming van je Ziel.

Een reactie plaatsen